WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Edirne Soğuk Hava Deposu

Edirne Soğuk Hava Deposu, Edirne’de birçok önemli tarım ürünü yetiştirilmektedir.  Bu önemli tarım ürünleri içerisinde: Şekerpancarı, ayçiçeği, kavun, karpuz gibi tarım ürünleri bulunmaktadır. Bu tarım ürünlerinin sağlıklı bir şekilde depolanabilmesi için Edirne’de oldukça fazla soğuk hava deposuna ihtiyaç vardır. Yetiştirilen tarım ürünlerinin uygun koşullar altında ve korunaklı bir şekilde saklanabilmesi için soğuk hava deposu oldukça önem arz etmektedir.  Bu bağlamda Edirne şehri soğuk hava depoları kullanımı konusunda ileri gelen şehirlerimizden birisidir.

Soğuk Hava Deposu ve Önemi

Edirne Soğuk Hava Deposu, gıda malzemelerinin, tarım malzemelerinin sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi açısından oldukça önemlidir. Modern hayatın getirdiği güzelliklerden bir tanesi olan soğuk hava deposu, ürünleri uzun süreli saklayabilmeye imkân tanımaktadır. Günümüz insanının temel problemlerinden bir tanesi olan ürünlerin bozulması sorununu ortadan kaldıran soğuk hava depoları, ürünlerin tüketileceği zamana kadar sağlıklı bir şekilde ve belli sıcaklıklar altında korunmasını sağlamaktadır. Örnek verecek olursak, Edirne şehrinde tarım ürünleri çok fazla yetiştirilmektedir.  Bu yüzden yetiştirilen tarım ürünlerinin uzun süreli saklanabilmesi için soğuk hava deposuna ihtiyaç vardır. Soğuk hava depolarının önemini kısa bir şekilde özetlemek gerekirse:

·         Genel olarak Edirne şehrinde sıcakların fazla olmasından dolayı ürünlerin çabuk bozulması,

·         Soğuk hava deposu olmadan ürünlerin nasıl mevcut edileceğinin bilinmemesi,

·         Bozulma riskine sahip ürünlerin uzun süreli satışlarının yapılamıyor oluşu,

·         Soğuk hava depoları bulunmazsa, şehirlerarası ürün aktarımı yapılamıyor oluşu,

Gibi bazı nedenlerden dolayı Edirne’de olduğu gibi birçok şehirde soğuk hava deposu kullanmak gerekmektedir.

Soğuk Hava Deposunda Depolanabilecek Ürünler Nelerdir?

Edirne Soğuk Hava Deposu birçok ürünü depolama kapasitesine sahip olmalıdır. Çünkü Edirne şehri tarım ürünleri açısından oldukça verimli olduğu için ve bu ürünlerin uzun süreli saklanabilmesi için soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulur. Bu soğuk hava depolarında hangi ürünlerin depolanabileceğine bakmak gerekirse:

·         Bitkisel ürünler,

·         Hayvansal gıdalar,

·         Deniz ürünleri,

·         Süt ve süt ürünleri,

Gibi birçok ürün soğuk hava depolarında bozulmaması için belirli şartlar dâhilinde muhafaza edilmektedir. Soğuk hava depoları oldukça önem taşımaktadır.