WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Soğuk Hava Deposu Tamiri

Gıda, kimya ve ilaç gibi ürünlerin saklanması ve muhafaza edilmesi için Soğuk Hava Deposu kullanılmaktadır. Eskiden sadece büyük kapasitede olan sanayi alanlarında kullanılırken, günümüzde küçük işletmeler için de en iyi kullanım ve muhafaza alanı olarak tercih edilir. Özellikle devlet denetimlerinin sıklaştığı küçük işletmeler de büyük işletmeler gibi muhafaza şartlarına dikkat etmelidir. Örneğin Gıda sektöründeki bir işletmede, sürekli olarak soğuk hava deposu bulunmalı, ürünler gerekli koşullarda saklanmalı ve nem oranı kontrol altına alınmalıdır. Peki soğuk hava deposu arızalanırsa ne yapılır? Bunun için firmanızdan destek alarak teknik servisin anında çözüm için yönlendirilmesini talep etmelisiniz.

Soğuk Hava Deposu Arızasının Önüne Geçmek İçin Yapılması Gerekenler

Soğuk hava deposunun arızalanması, muhafaza edilen ürünlerin mikrobiyolojik yükünü arttırırken aynı zamanda ürünün tüketilmesi insan sağlığı için büyük bir tehlike arz eder. Ürünler kullanılmadan atılmak zorunda kalınırsa bu sefer de maddi zarar söz konusu olur. Soğuk hava deposu arızasının önüne geçmek için yapılması gerekenler;

1 - Ülkemizde sıklıkla meydana gele enerji sorunları ve alt yapıda oluşan problemlerden dolayı artan ya da düşen gerilimler, kullanılan cihazlarda arızaya neden olur. Dolayısıyla da gerilim koruma rölesi aktif halde olmalıdır. Fakat gerilim dalgalanmasının maksimum düzeyde yaşanması durumunda işletmenin kapasitesine uygun bir regülatör, arızanın önüne geçmektedir.

2 - Soğuk hava deposu, belirli periyotlarda temizlenmelidir. Temizlenmeyen ve kir biriken bu cihazların fazla ısınması ve alanda olması gereken sıcaklık derecesinin altında ya da üstünde olması ürünlerin bozulmasına sebep olur.

3 - Soğuk hava depolarındaki kapıların iyi kapandığına dikkat edilmeli ve açık bırakılmamalıdır. Üstelik gereksiz olarak giriş çıkış yapılması da soğuk hava deposunda ısı kaybı oluşturur ve ürünlerde mikrobiyal gelişmelere sebep olur. Bu yüzden ihtiyaç haricinde soğuk hava deposu için giriş çıkışlar azaltılmalıdır.

4 - Soğuk hava deposunun kapılarının açık unutulması ya da iyi kapanmaması durumlarının önüne geçmek için kapılara ikaz sistemi kurulması etkili yöntemlerdendir.

Soğuk Hava Deposu Zorunluluğu

Gıdalar çabuk bozulan yapıya sahip olduğu için özellikle su oranı yüksek olan gıdalarda soğuk hava deposu neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Çünkü bu ürünlerin sürekli olarak temin edilmeye çalışılması hem zordur hem de maddi olarak toplu alımdan daha yüksek fiyata denk gelir. Bu yüzden işletmenin bu ürünleri daima kendi bünyesinde barındırması her zaman daha kârlı olacak ve üretim hızı bu şekilde artacaktır. Soğuk hava depolarının kullanımı durumunda en başında gerekli önlemler alınmalı ve cihazın aşırı derecede ısınmasının ve sıcaklık seviyesinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmelidir.

Soğuk hava Deposu Periyodik Bakım

Bakım ve onarım, soğuk hava deposunun olmazsa olmazlarındandır. Bu yüzden her sene ya da firmanın uygun gördüğü tarihlerde periyodik bakım rutinlerinin yapılması gerekir. Tamgüç Panel ve Soğutma Firması olarak müşterilerimize gereken desteği vermek için her zaman çalışıyoruz. Soğuk hava deposunun arızalanması durumunda kesinlikle müdahale etmekten kaçının ve teknik servis ile iletişime geçerek profesyonel destek almalısınız.