WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Kars Soğuk Hava Deposu

Kars soğuk hava deposu hayvansal ürünler ile tarımsal ürünlerin en uygun sıcaklık koşulları altında depolama ömrünü uzatmak için yalıtım sağlamaktadır. Depolarda uygun koşullar, ürüne göre sıcaklık ayarı ve yine ürüne göre bağıl nem ayarlanması gerekmektedir. Bu sayede ürünler depoya koyulduktan sonra hala  besin değerlerini koruyabilecektir. Ürün incelemesi yapılmalı ve ürünlere göre soğuk hava deposu kullanılmalıdır. Pek çok ürünü muhafaza edebilen soğuk hava depoları oldukça önemli bir üründür. Her zaman istediğiniz ürünü uygun koşullarda saklayabilir ve yine istediğiniz zaman bu ürünü depodan alıp kullanabilirsiniz.

Kars Soğuk Hava Depolarının Özellikleri

Kars soğuk hava depo özellikleri oldukça fazladır. Pek çok ürünü depolama ihtiyacı duyarız. Bu depolama ihtiyacını karşılayan ürün ise soğuk hava depolarıdır. Gıdaları saklama sebebi en başta iklimdir. Ürünlerin belirli bir yetişme dönemi vardır.Bu dönemde alınan ürünler daha sağlıklı, daha uygun gıdalar olacaktır. Kişilerde zamanında gıdalara sahip olmayı ve bu gıdaları depolamayı istemektedirler. Ayrıca bunun dışında yine bazı ürünlerin her zaman soğuk bir alanda bekletilmesi gerekmektedir. Mesela et ya da tavuk dışarıda durduğu sürece zarar görecek bundan etkilenip bozulacaktır. Tam bu noktada soğuk hava depo kullanımı devreye girmektedir. Her ürüne göre üretilen depolar ile en sağlıklı depolama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Depoların sıcaklıkları ürünlerin özelliklerine göre ayarlanmaktadır. Ürün muhafaza edebilmek için en iyi yöntem soğuk hava deposu kullanımıdır.

Soğukta Saklama Yöntemleri Nelerdir ?

Kars soğuk hava deposu saklama yöntemleri 4 çeşittir. Bu yöntemleri inceleyecek olursak;

·         Soğuk saklama yöntemi: Muhafaza edilecek olan ürünün donma noktasından daha da fazla soğutma işlemi yapan yöntemdir.

·         Derin dondurma yöntemi: Sağlıklı bir saklamaya göre ürünü daha uzun süre depoda bırakabilme yöntemidir.

·         Dondurarak kurutma yöntemi: Bu yöntemde depolanmak istenen ürün önce dondurulur. Daha sonra havasız bir odaya geçişi sağlanır. Oda içerisinde ürünlerden ortama geçecek su buharı çeşitli yöntemler ile emilme işlemi yapacaktır. Muhafaza edilmek istenen ürünlerde bu sayede kurutulacaktır.

·         Ön soğutma yöntemi: Muhafaza edilecek olan ürün uzun süreliğine dondurucuya konulmadan sıcaklık değerinin kısa bir süreliğine düşürülmesi, bir süre bu şekilde bekledikten sonra derin dondurma işleminin yapılmasıdır.