WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Manisa Soğuk Hava Deposu

Manisa Soğuk Hava Deposu kullanımı açısından oldukça yaygın şehirlerimizden bir tanesidir. Manisa tarımsa ürün çeşitliliği açısından oldukça bol bir şehir olduğu için soğuk hava deposu kullanımı yaygındır. Bitkisel ürünler olarak üzüm, kuru ve yaş halinde, zeytin, kiraz, domates, kavun ve karpuz gibi ürünler soğuk hava deposu yardımıyla muhafaza edilmektedir. Özellikle yaz mevsimlerinde sıcaklıkların artması sebebiyle soğuk hava depolarına duyulan ihtiyaçlar artmaktadır. Bu bağlamda, içerisine konulan ürünleri uzunca bir süre muhafaza edebildiği için soğuk hava deposu Manisa’da kullanım açısından çok önemli bir kolaylık sağlamaktadır. 2006 yılından bu yana Manisa’da kullanılmaya başlanan soğuk hava depoları, günümüz koşullarında çok daha fazla bir şekilde kullanıldığı görülmektedir.

Soğuk Hava Deposu Nedir ?

Soğuk hava depolarının işlevi oldukça önemlidir. Gıda ve içeceklerin uzun süre boyunca saklanabilmeleri ve bu saklama sonucunda tüketime çıkartılabilmelerini sağlayan soğutucu sistemleridir. Duvarlarında ve çatısında köpük dolgulu panellere sahiptir. Bu şekilde yapılıyor olmasının temel sebebi ise içerideki ısı değerlerini aynı düzeyde tutmaktır. Bununla birlikte bu soğuk hava sistemleri freonlu ve amonyaklı yapılarıyla karşımıza çıkmaktadır. Manisa Soğuk Hava Deposu kullanımında ve tasarımında içeride ve dışarıda olmak üzere iki ayrı ünite bulunmaktadır. Bu üniteler yardımıyla soğutmak işlemi yapılır ve ürünler bir odanın içerisinde muhafaza edilir.

Hangi Tür Soğuk Hava Depoları Bulunmaktadır?

Bütün gıda ürünleri, farklı farklı soğuk hava depolarında muhafaza edilir. Manisa Soğuk Hava Deposu farklı soğuk hava depoları konusunda oldukça fazlasıyla kullanılan bir soğuk hava deposu olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, Manisa’da bulunan ve çeşit çeşit nitelendirilen soğuk hava depoları nelerdir? Bunlara bakacak olursak:

·         Kuru üzüm ve yaş üzüm soğuk hava deposu

·         Zeytin soğuk hava deposu

·         Kiraz soğuk hava deposu

·         Domates soğuk hava deposu

·         Kavun soğuk hava deposu

·         Karpuz soğuk hava deposu

·         Süt ve süt ürünleri soğuk hava deposu

·         Kırmızı et soğuk hava deposu

·         Unlu mamulleri soğuk hava deposu

·         Narenciye soğuk hava deposu

·         Tahıl soğuk hava deposu

Gibi soğuk hava depoları bulunmaktadır.