WhatsApp
TR  |  EN  |  FR  |  AR
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Beşiktaş Soğuk Hava Deposu

Beşiktaş Soğuk Hava Deposu konusunda merak edilen tüm sorularınızın yanıtlarını yazımızda bulabileceksiniz. Beşiktaş Hava Deposu hakkında bilgi arıyorsanız bilmeniz gereken detayları sizinle paylaşacağız. Öncelikle Soğuk Hava Deposu Nedir? Soğuk Hava Deposu Nerelerde Kullanılır? Ve Soğuk Hava Deposu Firmaları hakkında bilgiler aktaralım.

Beşiktaş bölgesi Soğuk Hava Deposu Hizmeti

Gıda ve bozulması muhtemel ürünlerin bir noktadan diğer noktaya taşınması için gerekli ortamın sağlanması gereklidir. Sıcak havalarda ve soğuk bir ortam sağlanamaması durumunda ürünlerde çürümeler veya raf ömürlerinin bitmesi gibi sorunlar ortaya çıkacaktır. Gıda ve muhtelif ürünler genelde karayolu ile taşınır. Taşıma ve transfer işlemleri sırasında ve sonraki depolama aşamalarında soğuk hava depoları yoğun olarak kullanılmaktadır.

Özetlemek gerekirse gıda ve muhtelif malların bozulmaması için gerekli soğuk ortamın sağlandığı depolara soğuk hava deposu denmektedir. Beşiktaş Soğuk Hava Deposu konusunda merak edilen en temel sorunun cevabını böylece vermiş olduk. Peki, gıdaların tazeliğini garanti altına alan soğuk hava depoları bu işlemi nasıl yapar? Soğuk hava depoları tam olarak ne işe yaramaktadır?

Soğuk Hava Deposu Ne İşe Yarar?

Bir soğuk hava deposunun en temel görevi ürünün taze olarak kalmasını sağlamaktır. Belirli ürün gruplarına göre farklı sıcaklık dereceleri ile ürünün ilk günkü gibi taze kalması hedeflenir. İyi bir soğuk hava deposunun ürünü içyapısını, temel özellikleri ve dış katmanını bozmaması gereklidir.  Farklı sıcaklık dereceleri ürünlerin özelliklerine göre değişmekle beraber taşıma ve depolama gibi aşamalar içinde değişiklik gösterebilir.

Temel olarak soğuk hava depoları için 4 soğutma kademesi kullanılır. Farklı ihtiyaçlara göre bu kademeler belirlenmektedir.  Soğuk hava deposu ısı kademeleri şunlardır.

Soğuk Hava Deposu Kaç Derece Olmalı?

Ürünlerin imalatı sırasında soğuk hava zincirinin bozulması büyük önem taşır. Ürün taşıma ve depolama kısımlarında soğuk ortamlarda bekletilir. Aynı özenin Ürün işleme, hazırlama ve paketleme işlemleri sırasında da bulunması şarttır. Yoksa ürün ilk imalat ve paketleme aşamasında zarar görmeye başlar.

Bu durumda yapılması gereken işlem Ortam Serinletmedir. Ortam serinletme sıcaklığının +12°C / +16°C olması yeterli olacaktır. Üretim yerinde çalışan insanların sağlıklarının zarar görmemesi için yüksek soğukluk derecelerinden kaçınmak gereklidir.

Diğer bir ısı kademesi olarak Soğuk Muhafaza tercih edilir. Soğuk Muhafaza ısı sıcaklığı -5°C / +8°C arasında olmalıdır. Bu derecelerde Taze Meyve ve Sebzeler, Taze Et ve Tavuk Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Taze Su Ürünleri, Unlu Mamuller ve Tıbbi İlaçlar saklanır ve muhafaza edilir.

3. ısı kademesi Donmuş Muhafaza olarak isim alır. Donmuş Muhafaza işlemi için -18°C / -25°C uygundur. -40 derece şoklanarak dondurulan gıdaların muhafaza edilmesi için tercih edilir.

4. ve son muhafaza şekli olarak Şoklama işlemini sayabiliriz. Uzun süre koruma altında tutulan donmuş gıdaların kullanıma sunulmadan önce ısı sıcaklıklılarının -18 °C  ye düşürülmesidir.

Beşiktaş Soğuk Hava Deposu konulu yazımızın sonuna geldik. Soğuk hava depoları hakkında tüm merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bulduğunuzu umuyoruz.