WhatsApp
TR  |  EN  |  FR  |  AR
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Van Soğuk Hava Deposu

Van soğuk hava deposu hayvansal ve tarımsal gıdaların uygun sıcaklık koşulları içinde uzun süre korunabilmesi için yalıtımı sağlamaktadır. İzole edilip de inşa edilen depolardır. Farklı çeşitleri vardır. Mesela;

1.       Soğutucu

2.       Sandviç panel

3.       Soğuk oda paneli

4.       Oluklu panel

5.       Düz panel

6.       Zemin paneli

7.       Soğuk oda kapısı

Gibi çeşitleri vardır. Genel olarak poliüretan sandviç paneller ile izolasyon işlemi sağlanmaktadır. Cihazlar içerisine hermetik ya da yarı hermetik soğutma cihazları ile monte edilen evaparotörler ile soğutma işlemi gerçekleşir. Depo sıcaklığı düşürülmesi soğutma cihazının kapasitesi ile bağlı bir mekanizmadır. Ülkemiz içerisinde soğuk hava depoları pek çok faaliyet için kullanılmaktadır. Yalıtımları paslanmaz ve antibakteriyel panel ile sağlandığından dolayı sağlık sektöründe de ilaç depolama ya da aşı depolama gibi alanlar kullanılabilir.

Soğuk Hava Depoları Sıcaklıkları

Soğuk hava depoları içersine konulacak olan ürüne göre bir sıcaklık belirlenmelidir. Bu sıcaklık ürünlerin saklanma koşullarına göre ayarlanır. Soğuk hava depoları tek bölümden ya da fazla bölümden oluşabilir. Fazla bölümlerin sıcaklık değerleri birbirinden farklıdır. Bu sayede tek bir soğuk hava deposunda birden fazla ürün muhafaza edilebilir.

Van Serin Muhafaza Depoları

Van serin muhafaza depoları imalat edilmektedir. Bu depolar yaz sıcaklarında eriyebilen ürünlerin rahat bir şekilde işlenebilmesi ya da paketlenebilmesi amacıyla tesis edilen depolardır. Bunun dışında sanayilerin farklı alanlarında kullanılmakta olan kimyasal maddelerin muhafaza edilmesi için de tercih edilmektedir. 60 mm kalınlığında poliüretan sandviç panel ile izolasyon sağlanmaktadır. +18 derece sıcaklık sağlamaktadır. Çift rejimli cihaz kullanımı ile yazın soğutma kışın ısıtma işlemi sağlayabilir.

Van Soğuk Muhafaza Depoları

+4 derece ile 0 derece sıcaklık sağlayan depoların izolasyonunu  yapılır. 80 mm kalınlığı bulunmaktadır. Poliüretan sandviç paneli ile sağlanmaktadır. Buna da soğuk muhafaza depoları denmektedir. En yaygın şekilde tercih edilen soğuk muhafaza depolarıdır. Soğuk muhafaza ihtiyaç duyulan bütün işlenmiş gıdaları muhafaza edebilir. İşlenmiş olan gıdalarda bakteri üremesine engel olabilirler. Enzim aktivitesi sağlayabilirler. Oksidasyonu düşürebilirler. Genel olarak taze süt ve süt ürünler, et, taze deniz ürünleri saklanması için tercih edilir.

Van Yaş Sebze Ve Meyve Depoları

Yaş sebze ve meyve depoları -10 derece ile +16 derece arasında sıcaklık değeri sağlamaktadır. 80 mm kalınlığı vardır. yine poliüretan sandviç panel ile izolasyonu sağlanır. Kullanılacak olan meyve ya da sebzenin sıcaklık aralığı ne ise o aralığa getirebilirsiniz. Yaş meyve ve sebze depoları yalnızca soğutma sistemi kurulması ve muhafaza işleminin devam etmesi ile koruma sağlamaz. Bunun yanında meyve ve sebzeler hasat edildikten sonra taze bir şekilde yine depolarda saklanabilir. Enzimlerini öldürmeden dolap içerisinde saklama işlemi gerçekleştirilecektir. Sıcaklık aralığını siz belirleyip ürünleri saklayabilirsiniz.

Van Soğuk Hava Deposu Fiyatı

Soğuk hava deposu almadan önce muhakkak bir danışman ile görüşmelisiniz. Profesyonel danışman belirleyip ürünleriniz saklama şartlarınız gibi detayları konuşmalısınız. Bu detaylar arasında önemli olan başka bir hususta soğuk hava deposu fiyatı olmaktadır. değişkenlik gösteren fiyat aralıkları kontrolden geçmesi gereklidir. Ekipmanların kalitesi ya da kapasitesi ile fiyat aralığı değişir. Kalite oranı arttıkça soğuk hava deposu fiyatı da artacaktır. Önemli olan kendi ürünlerinizi bozmadan saklayabileceğiniz doğru depoyu bulabilmektedir. Bütün özellikleri düşünmeli ve buna bağlı olarak almaya karar vermelisiniz. Almaya karar verdikten sonra da kendi bütçenize uygun olan en kaliteli van soğuk hava deposu ile kendinize yatırım sağlayabilirsiniz.